Lindesnes Mikromarc websøk

   
Et uoverskuelig mørke : roman
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
 • Et uoverskuelig mørke : roman
Språk
 • Språk: Norsk (Bokmål)
Emne
År
 • 2017
Noter
 • Oslo brenner, infrastrukturen har brutt sammen og regjeringen er styrtet. Folket tvinges på flukt på grunn av borgerkrigslignende tilstander. Vi følger Martin, Kaisa og Lilly gjennom de første, avgjørende dagene etter at kaoset har oppstått. Martin prøver å flykte med kona og barnebarnet, men det er ingen trygge steder å dra til. Sykepleieren Kaisa må ta seg frem gjennom en totalødelagt by på vei til jobben på sykehuset, mens Lilly flykter sammen med en barnefamilie til hytta på fjellet. Men hvor lenge klarer de seg der, og hvor kan de ta veien etterpå? «Et uoverskuelig mørke» er en roman om hvordan tre enkeltmennesker reagerer og handler når de får tilværelsen snudd på hodet. Omtalen er utarbeidet av BS.
ISBN
 • 978-82-03-36179-1
Tilgjengelige
 • 1/1
Venteliste
 • 0 (0)
*00001286 am 2200193  4500
*00148832
*008           a     10nob 2
*015 $a0507677 $bBIBBI
*019 $bl $dR
*020 $a978-82-03-36179-1 $bib. $cNkr 349.00
*100 0$aSyvertsen, Håvard $d1962- $jn.
*24503$aEt uoverskuelig mørke $broman $cHåvard Syvertsen $wuoverskuelig mørke
*260 $aOslo $bAschehoug $c2017
*300 $a153 s.
*520 $aOslo brenner, infrastrukturen har brutt sammen og regjeringen er styrtet. Folket tvinges på flukt på grunn av borgerkrigslignende tilstander. Vi følger Martin, Kaisa og Lilly gjennom de første, avgjørende dagene etter at kaoset har oppstått. Martin prøver å flykte med kona og barnebarnet, men det er ingen trygge steder å dra til. Sykepleieren Kaisa må ta seg frem gjennom en totalødelagt by på vei til jobben på sykehuset, mens Lilly flykter sammen med en barnefamilie til hytta på fjellet. Men hvor lenge klarer de seg der, og hvor kan de ta veien etterpå? «Et uoverskuelig mørke» er en roman om hvordan tre enkeltmennesker reagerer og handler når de får tilværelsen snudd på hodet. Omtalen er utarbeidet av BS.
*650 2$aFramtidssamfunn $1303.49 $2BS $9nor
*651 2$aOslo $1948.21 $2BS $9nor
*655 2$aRoman $2BS $9nor
*950 0$aDystopier $zFramtidssamfunn $9nob
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening

Det som bare rammer andre, det som aldri skulle kunne skje, skjer oss. I en ikke veldig fjern framtid blir Norges regjering styrtet, Oslo satt i brann og folket tvunget til å flykte på grunn av borgerkrigslignende tilstander. En kald januardag blir Oslo angrepet. Byen bombes, bygninger brenner og infrastrukturen bryter sammen. I de første, avgjørende dagene følger vi Martin, Kaisa og Lilly. Martin forsøker å flykte sammen med kona og barnebarnet, men det finnes ikke noe trygt sted å dra. Kaisa er sykepleier og går gjennom en sønderreven by på vei til jobb på et overfylt Ullevål sykehus. Lilly hjelper en barnefamilie å flykte til hytta på fjellet, men hvor lenge kan de overleve der, og hvor kan de dra etterpå? All kommunikasjon har brutt sammen. Ingen vet hvem de nye makthaverne er, og hvor store områder som er i deres hender. Dette er en fortelling om hvordan tre enkeltmennesker opplever og reagerer når de står overfor altomveltende hendelser. "Menneskene våkner til en kaotisk januarmorgen i Håvard Syvertsens foruroligende, stramme og skremmende gode undergangsroman «Et uoverskuelig mørke». ... Det er mange store litterære forgjengere innen dystopi-sjangeren. Noe av det som skiller Syvertsens roman fra mange av de foregående, er at den er merkelig stillferdig og nesten tilbakeholden. Den er kort og naken, men likevel med en egen underliggende spenning. Innen sin sjanger rydder den seg rom med sin besnærende enkle hverdagsnærhet." (terningkast 5) Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Lindesnes folkebibliotek - HovedbiblioteketRomaner